geen ingewikkelde termen

gewoon duidelijke, hergebruikte oplossingen.

Al meer 15 jaar is het hergebruiken van veel meer dan alleen klinkers vanzelfsprekend voor ons. De afgelopen jaren hebben wij dan ook een zeer divers aanbod van verschillende materialen opgebouwd. De materialen op het project worden door ons met gespecialiseerd materieel verwijderd, zodat deze zo min mogelijk worden beschadigd en vrij zijn van zand en/of andere verontreinigingen. Groothuis zoekt aan de hand van een groot netwerk naar een nieuwe gebruiker en neemt hiermee de inefficiëntie in de keten weg. Dit netwerk is in de voorbijgaande jaren opgebouwd, waardoor het mogelijk is om het merendeel van de vrijkomende materialen direct te leveren aan de eindgebruiker. Dit zorgt voor de meest duurzame en economisch verantwoorde keuze en hierbij geldt: “Hoe eerder de aanvraag, hoe beter de match”.

duurzame werkwijze

Als Groothuis distribueren we jaarlijks meer dan 200.000 m2 bestratingsmaterialen, waarvan 95% met hetzelfde doel direct wordt hergebruikt. De resterende 5% is een afvalstroom dat wordt gerecycled tot granulaat. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij inschatten of hergebruik mogelijk is en welke partijen hierbij het beste betrokken kunnen worden. Doordat wij ook een groot eigen depot beheren, kunnen wij je ontzorgen bij overtollige materialen van een project.

co2 Reductie berekening

Duurzaamheidstool.

In de GWW is duurzaamheid in de ontwerp-, aanbesteding- en realisatiefase een belangrijk aspect geworden. Het koppelen van onze huidige duurzame aanpak aan de projecten is daarom actueler dan ooit. Om deze duurzame aanpak inzichtelijk en tastbaar te maken, hebben wij een tool ontwikkeld waarmee per materiaalsoort kan worden berekend hoeveel CO2 er wordt bespaard. Na afloop van het project ontvang je een certificaat waarmee wordt aangetoond wat de CO2 besparing is geweest. De opbouw van de duurzaamheidstool komt voort uit universele kengetallen vanuit verschillende organisaties. De gegevens zijn afkomstig van gepubliceerde ketenanalyses van betonfabrieken, berekeningen van ingenieursbureaus, Dubocalc en een onafhankelijke stichting. Van al deze gegevens is vervolgens een gemiddelde genomen. Ter validatie is gebruik gemaakt van de Nationale Milieudatabase en de materialen piramide van ‘CINARK & The Royal Danish Academy’. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

co2 certificaat.

Bij elk project dat je samen met ons uitvoert, verzorgen wij een certificaat met daarop de hoeveelheid CO2  die je reduceert door samen de materialen hergebruiken. Het certificaat wordt onderbouwd met de berekeningen uit de duurzaamheidstool. Op aanvraag en in overleg is het zelfs mogelijk om de hergebruikslocatie voor je inzichtelijk te maken. Hiermee krijg je een goede indruk van de toepassingsmogelijkheden en kun je aantonen dat het hoogwaardig is hergebruikt. 

Past in elk straatje

Vooraf meedenken.

In de voorfase worden we graag betrokken om mee te denken in de mogelijkheden voor hoogwaardig hergebruik van de materialen. Hoe eerder we betrokken zijn, hoe groter het bereik, wat zorgt voor een grotere en efficiëntere slagingskans. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij een keigoede partner in hergebruik van materialen. Hierdoor kunnen we goed adviseren wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de vrijkomende materialen.

Aanspreekpartner.

Voor contactlegging over duurzaamheid binnen je project, hebben we twee aanspreekpartners binnen het bedrijf die specifiek belast zijn met duurzaamheidskwesties: Richard Meenhuis en Tom Steenhagen. Wil je meer weten over de toepassingsmogelijkheden van jouw materialen, dan is Richard de juiste man voor advies over de (on-)mogelijkheden. Voor vragen over de CO2 reductieberekening of advies over het hergebruik van materialen in de verken- of aanbestedingsfase, kun je het beste met Tom contact opnemen.